Resurssit

Intercultural Trends -raportit

Anna Lindh -säätiö julkaisee säännöllisesti kansainväliseen kyselytutkimukseen perustuvaa raporttia kulttuurienvälisistä trendeistä Euro–Välimeri-alueella. Viimeisin raportti on julkaistu vuonna 2021. Suomi oli edellisen kerran mukana raportissa vuonna 2019, ja tällöin Suomen verkosto julkaisi raportin tuloksia käsittelevän artikkelisarjan.

The Anna Lindh 15 Years Review

Kansainvälinen Anna Lindh -säätiö on julkaissut raportin 15-vuotisesta historiastaan. Mukana on katsaus myös jokaiseen 42 jäsenverkostoon sekä tietoa säätiön ohjelmista ja hallinnosta.

Intercultural Dialogue Resource Centre

Tietokantaan on koottu tietoa yli sadasta tieteellisestä julkaisusta, tapahtumia sekä aktiviteetteja, jotka sopivat esimerkiksi monikulttuurisille nuorisoryhmille. Tietokantaa päivitetään edelleen, ja kansallisten verkostojen jäsenet voivat lähettää julkaistavaksi omia hyviksi todettuja käytäntöjään.

The Anna Lindh Education Handbook

Opettajille ja muille kasvattajille suunnattu Intercultural Citizenship Handbook tarjoaa teoreettista tietoa sekä käytännön aktiviteetteja lasten ja nuorten kanssa työskentelyyn. Kirjan tavoitteena on tukea kasvamista aktiiviseksi alueelliseksi ja paikalliseksi toimijaksi.

Intercultural trends -raportti

Intercultural Trends Report on Anna Lindh -säätiön neljän vuoden välein julkaisema raportti, jossa tarkastellaan Euroopan ja Välimeren alueen arvoja ja mielipiteitä. Raportti perustuu kyselytutkimukseen, joka toteutetaan 13 alueen maassa. Vuonna 2018 julkaistu raportti kolmas laatuaan. Tällä kertaa mukana oli myös Suomi.  Seuraavan raportin valmistelu aloitettiin vuonna 2020.