Celebrating Our Diversity Foorumi 2019

Building Inclusive, Sustainable & Intercultural Cities

Ruotsin ja Suomen verkostot järjestävät yhdessä kansalaisyhteiskuntafoorumin Helsingissä 9.-11.10.2019. Mukana tulee olemaan yhteensä viitisenkymmentä osallistujaa Suomesta, Ruotsista ja muista Itämeren alueen maista. Haku foorumiin on käynnissä nyt!

Taustaa

Vuonna 1995 alkanut Barcelonan prosessi oli käännekohta Euroopan ja Välimeren eteläpuolen suhteille. Barcelonan julistuksessa annettiin uusi viitekehys alueellisille suhteille, minkä tavoitteena oli lisätä rauhaa, vakautta ja kasvua Välimeren alueen maissa. Viitekehykseen kuului poliittinen, taloudellinen ja yhteiskunnallinen yhteistyö. Anna Lindh -säätiö perustettiin myöhemmin edistämään kulttuurienvälistä dialogia Välimeren etelä- ja pohjoispuolien välillä.

Euro-Välimeriyhteistyölle pohjan asettaneiden pilarien luomisesta on nyt 25 vuotta aikaa. Kuinka pitkälle tänä aikana on päästy?

Välimeren pohjoispuolella välittömiä haasteita on oikeistopopulismin nousu, rasismi ja vihapuhe. Eteläpuolella arabikevät ja demokraattiset kansanliikkeet hiipuivat. Välimeren kumpikin puoli joutuu kohtaamaan samat ilmastonmuutoksen, demokratian kriisin ja talouden aiheuttamat haasteet.

Celebrating Our Diversity -foorumin tarkoituksena on tukea vakaammaan ja inklusiivisemman Euro-Välimeri-alueen kehittymistä. Miten teemme kaupungeista monimuotoisuuden paremmin huomioon ottavia? Miten luomme kestävämmän tulevaisuuden?

Hae mukaan foorumiin nyt!

Foorumin tarkoituksena on saattaa yhteen kestävien, monikulttuuristen ja inklusiivisten kaupunkien rakentajia. Mukaan voivat hakea kaikki Suomen, Ruotsin, Tanskan ja Viron henkilö- tai organisaatiojäsenet. Foorumiin kutsutaan myös kansalaisyhteiskunnan toimijoita muualta Euro-Välimeri-alueelta, etenkin Välimeren eteläpuolelta.

Osallistujille katetaan kaikki foorumiin osallistumisen kulut sisältäen matkat, majoituksen ja ohjelman.

Hakemukset 25.7. mennessä lomakkeella. Paikkoja foorumissa on rajoitetusti.

Ohjelma

Luonnos foorumin ohjelmasta Ruotsin verkoston sivuilla

Foorumiin osallistujiksi hakevat ehdottavat ohjelmaa, jonka aikovat järjestää foorumin aikana. Foorumiin on tulossa seuraavia ohjelmatyyppejä:

Practitioners Lab: Työpajan osallistujat järjestävät oman, enintään kaksi tuntia kestävän työpajan metodeista ja työkaluista, joilla rakennetaan kulttuurien monimuotoisuutta ja kestäviä paikallisyhteisöjä. Esimerkiksi, ”miten tarinankerronta edistää kulttuurien välistä dialogia”. Mahdollista on myös esimerkiksi järjestää roundtable-tyyppinen keskustelu foorumin teemoista.

Agora: Toimivien käytäntöjen jakamista Ted-talk -tyylisissä puheissa, kesto noin 15 min.

Näiden lisäksi foorumissa on paljon muuta ohjelmaa.

Medina: speed dating & slow dating uusien yhteistyökumppanien löytämiseksi.

Debate: Väittelyn järjestäminen Euro-Välimeri -alueen uhkista ja mahdollisuuksisa.

Kulttuuriohjelma

Foorumin järjestävät Ruotsin Värdkulturs museerna ja FIME Ruotsin ja Suomen ulkoministeriöiden sekä kansainvälisen Anna Lindh -säätiön tuella. Foorumi pohjustaa vuoden 2020 Med Forumia Kroatiassa.