Kuinka kuvilla vaikutetaan – siirtolaisuus median kuvastossa

22.04.2020 - 22.04.2020


Tapahtuman kuvaus

keskiviikko 22.4. kello 14.00–15.15 Zoomissa

Kulttuurienvälisen dialogin teemat ovat ajankohtaisia myös koronakriisin aikaan. Suomen Anna Lindh -verkoston webinaarisarjassa keskustelemme verkostollemme tärkeistä aiheista keskiviikkoiltapäivisin, kukin omalta koneeltaan käsin. Webinaarin aloittavat tiiviit asiantuntija-alustukset, ja näiden jälkeen on aikaa kysymyksille, kommenteille ja keskustelulle.

Median viesti ei ole vain sanoissa. Lehdet ja netti ovat täynnä kuvia, jotka muokkaavat mielikuviamme ja ohjaavat ajatteluamme. Kuinka tietoista kuvilla vaikuttaminen mediassa on ja miten sitä suunnitellaan? Minkälainen kuva on vaikuttava ja onko kuva tekstiä tehokkaampi keino muuttaa asenteita?

Suomen Anna Lindh -verkoston keskiviikko-webinaarien kolmannessa osassa 22.4. keskustellaan kuvien vaikuttavuudesta siirtolaisuuden näkökulmasta. Suomalaisessa mediassa esiintyviä valokuvia tarkastellaan muun muassa pakolaisuuden kuvaamisen ja etnisyyteen liittyvien teemojen näkökulmasta.

Alustajina

Noora Kotilainen, tutkija, maanpuolustuskorkeakoulu & Helsingin yliopisto

Mediakuvien metaforiset asetelmat muokkaavat mielikuvia maahanmuutosta

VTT Noora Kotilainen on mediaan, kriisien, sodan, väkivallan, pakolaisuuden ja muuttoliikkeen kuvallisiin esityksiin, ihmisoikeuksiin, humanitarismiin ja kansainväliseen politiikkaan keskittynyt poliittisen historian tutkija. Hän työskentelee tällä hetkellä tutkijatohtorina Suomen Akatemian Hybridi terrori (HYTE) hankkeessa Maanpuolustuskorkeakoululla ja vierailevana tutkijana Helsingin yliopiston Poliittisessa historiassa. 

Airin Bahmani, toimittaja, tietokirjailija ja valokuvaaja

Mediakuvastot, sukupuoli ja etnisyys

Airin Bahmani on ihmisoikeus- ja vähemmistökysymyksiin keskittynyt toimittaja, tietokirjailija ja valokuvaaja. Bahmani on työskennellyt tutkijana Nuorisotutkimusseurassa sekä toimittajana ja valokuvaajana Iranissa, Irakissa, Libanonissa, Turkissa, Israelissa ja miehitetyillä palestiinalaisalueilla. 

Uwa Iduozee, dokumentaristi, valokuvaaja ja elokuvaaja

Mediakuvasto – shokkiarvo ja etnisyys

Uwa Iduozee on vähemmistö- ja identiteettikysymyksiin keskittynyt dokumentaristi, valokuvaaja ja elokuvaaja. Hän on työskennellyt lukuisille suomalaisille sekä kansainvälisille medioille ja tuotantoyhtiöille.

Matti Posio, päätoimittaja, Lännen Media

Miten median kuvat ja mielikuvat syntyvät?

Lisätietoja

Inka Nokso-Koivisto, inka.nokso-koivisto (at) fime.fi, 040 7320776

Ella Kaplas, ella.kaplas (at) fime.fi, 040 775 6877

Ilmoittaudu webinaariin 21.4. mennessä tällä lomakkeella

Lähetämme ilmoittautuneille osallistumislinkin sähköpostitse ennen webinaaria.


    Takaisin tapahtumakalenteriin