Menneet tapahtumat

Celebrating Our Diversity -foorumi Helsingissä 9.-11.10.2019

Kolmipäiväisen foorumin tarkoituksena oli saattaa yhteen kestävien, monikulttuuristen ja inklusiivisten kaupunkien rakentajia ja tukea vakaammaan ja inklusiivisemman Euro-Välimeri-alueen kehittymistä. 

Kristina Issa Concert & Vogue with Alyssa Chloe 10.10.2019

Ruotsalainen Kristina Issa -yhtye esiintyi ravintola Kapsäkissä Helsingissä. Tunnelmallisisessa kulttuuri-illassa kuultiin myös runoja open mic -tyyliin, ja yhdysvaltalainen vogue-artisti Alyssa Chloe piti tanssillisen luennon voguen historiasta.

Suomen verkoston tapaaminen 9.10.2019: Young Influencers in Cultural Dialogue

Suomen verkoston yleiskokouksessa kaksi nuorta vaikuttajaa kertoi omasta vaikuttamistyöstään: Ariadna Romans debattitoiminnasta ja Roxana Sadvokassova Academy of Moving people & Images -elokuvauskoulutuksesta. Tapaamisessa valittiin kaksivuotiskaudelle myös uusi ohjausryhmä.

Meera Band & Muhaned Durubi

Lähi-idän musiikkia soittava Meera Band ja irakilaistaustainen runoilija Muhaned Durubi esiintyivät Koko Jazz Clubilla Helsingissä. Keikka oli osa Pohjoismaisen Lähi-idän tutkimuksen konferenssin ohjelmaa

Verkostotapaaminen 3.6.2019

Suomen Anna Lindh -verkoston kokoontui ensimmäistä kertaa 3.6.2019 yli vuoden kestäneen tauon jälkeen. Iltapäivän aikana kuultiin arvomaailman muutoksista EU:n ja Välimeren alueella, keksittiin ratkaisuja kulttuuridialogityön haasteisiin ja ideoitiin tulevaa toimintaa.


Internet-oikeudet Lähi-idässä / Maailma Kylässä 25.5.2019

Mohamad Najem puhui Anna Lindh -säätiön Suomen verkoston ja Ulkomaantoimittajien yhdistyksen kutsumana Maailma Kylässä -festivaaleilla. Internet nähdään usein vain sosiaalisen median kautta ja enimmäkseen positiivisena ilmiönä. Libanonilaisen Social Media Exchangen (SMEX) johtaja Mohamad Najem näkee internetin, sosiaalisen median ja toimintaamme jatkuvasti seuraavat sovellukset myös myös todellisena uhkana vapaalle kansalaistoiminnalle. 

Naisten oikeudet ja uskonto / Sosiaalifoorumi 5.5.2019

Kaksiosaisen tapahtuman ensimmäisessä osassa Tunisialais-italialainen aktivisti Sodfa Daaji puhui maahanmuuttajanaisten liikkeestä Euroopassa ja solidaarisuudesta heidän tukemisekseen.  Toisessa osassa Sodfa Daaji, Seida Sohrabi ja Bahar Mozaffari keskustelivat siitä, kuinka perinteet sekoittuvat usein siten, että naisia alistavia perinteitä perustellaan virheellisesti uskonnolla. Haastattelijana Ulkar Aghayeva.

Elokuussa 2017 järjestettiin  yhdeksän ALF-verkoston maan yhteiset kulttuurienvälistä kansalaisuuskasvatusta käsittelevät verkostopäivät Helsingissä. Verkostopäiville osallistui yli 70 ALF-jäsenjärjestön edustajaa Suomesta, Tanskasta, Virosta,  Saksasta, Marokosta, Puolasta, Tunisiasta ja Turkista.

Syksystä 2015 kevääseen 2016 verkostossa toteutettiin Muuttuvat kaupungit -hanketta. Hankkeen tavoitteena oli vahvistaa järjestöjen, kuntien ja tutkijoiden välistä vuoropuhelua onnellisempien monikulttuuristen kaupunkien rakentamiseksi.

Syksyllä 2014 Suomen verkoston yhteishankkeena toteutettiin Lähi-idän elokuva- ja kulttuurifestivaali, jonka pääjärjestäjänä toimi verkoston jäsenjärjestö MEFF ry.