Menneet tapahtumat

Verkostotapaaminen 3.6.2019

Suomen Anna Lindh -verkoston kokoontui ensimmäistä kertaa 3.6.2019 yli vuoden kestäneen tauon jälkeen. Iltapäivän aikana kuultiin arvomaailman muutoksista EU:n ja Välimeren alueella, keksittiin ratkaisuja kulttuuridialogityön haasteisiin ja ideoitiin tulevaa toimintaa.

Internet-oikeudet Lähi-idässä / Maailma Kylässä 25.5.2019

Mohamad Najem puhui Anna Lindh -säätiön Suomen verkoston ja Ulkomaantoimittajien yhdistyksen kutsumana Maailma Kylässä -festivaaleilla. Internet nähdään usein vain sosiaalisen median kautta ja enimmäkseen positiivisena ilmiönä. Libanonilaisen Social Media Exchangen (SMEX) johtaja Mohamad Najem näkee internetin, sosiaalisen median ja toimintaamme jatkuvasti seuraavat sovellukset myös myös todellisena uhkana vapaalle kansalaistoiminnalle. 

Naisten oikeudet ja uskonto / Sosiaalifoorumi 5.5.2019

Kaksiosaisen tapahtuman ensimmäisessä osassa Tunisialais-italialainen aktivisti Sodfa Daaji puhui maahanmuuttajanaisten liikkeestä Euroopassa ja solidaarisuudesta heidän tukemisekseen.  Toisessa osassa Sodfa Daaji, Seida Sohrabi ja Bahar Mozaffari keskustelivat siitä, kuinka perinteet sekoittuvat usein siten, että naisia alistavia perinteitä perustellaan virheellisesti uskonnolla. Haastattelijana Ulkar Aghayeva.