Menneet tapahtumat

Network party 31.3.2022

Pitkän koronaviruksen aiheuttaman tauon jälkeen verkosto viimein pääsi kokoontumaan yhteen. Juhla järjestettiin yhdessä Rauhanliiton, Monaliikun ja Niceheartsin kanssa.

Seminar on Gender Equality 30.3.2022

Tule kuulemaan suomalaisissa järjestöissä tehtävästä tasa-arvotyöstä: seitsemän järjestön aktiivit kertovat heidän keinoistaan ja tavoitteistaan sukupuolten väliseen tasa-arvoon liittyen. Voit nyt katsoa seminaarin tallenteen täällä.

Katsomuskaveri-julkistamistilaisuus 17.3.2022

Katsomuskaveri -palvelun avulla voi löytää uusia ystäviä, joiden kanssa pohtia elämän suuria ja pieniä kysymyksiä. Katsomuskaveri on kaveri, joka haluaa jutella siitä, millaisia valintoja ja tilanteita elämässä voi tulla vastaan ja kuinka niihin voisi etsiä ratkaisua omaan katsomukseen ja arvoihin tukeutuen. Katsomuskaveri voi edustaa käyttäjän omaa katsomusta tai jotain hänelle aikaisemmin tuntematonta katsomusta. Katsomus voi olla uskonnollinen tai vaikkapa arvoihin pohjaava. Katso nyt osia julkaisuseminaarin tallenteista!

Gender equality workshops for Arabic speaking youth/ورش عمل حول المساواة بين الجنسين للشباب

The Finnish network, together with Mirsal ry, organized a two-part workshop for Arabic-speaking youth on gender equality. What to take account when planning for gender equality project for youth, especially for Arabic-speaking youth? Read our recommendations here.

Kielikö eriarvoistava tekijä? – välineitä antirasistiseen viestintään 11.11.2020

Työpajassa jaettiin kokemuksista syrjivästä viestinnässä ja tunnistettiin yleisiä ongelmakohtia. Työpajan toteutti Fem-R. Voit lukea työpajan tiivistelmän täältä.

Sukupuolisensitiivinen kohtaaminen järjestötyössä 8.10.2020

Anna Lindh -verkoston jäsenille suunnatussa koulutuksessa tyttö- ja naistoimintaa tuottava Nicehearts ry perehdytti osallistujat sukupuolisensitiivisen kohtaamisen perusteisiin. Koulutuksen tiivistelmä löytyy linkistä.

Keskiviikkowebinaarit 8.4.-27.5.2020

Suomen Anna Lindh -verkoston webinaarisarjassa keskusteltiin verkostolle tärkeistä kulttuurien välisen dialogin teemoista keskiviikkoiltapäivisin (8.4.-27.5.2020). Webiaarien asiantuntijapuheenvuorot ovat edelleen saatavissa tallenteina, joita voi pyytää verkoston koordinaattoreilta. Webinaareista on myös tiivistelmät keskiviikkowebinaarien sivulla.

Kansainvälisemmän koulutuksen aamukahvit 14.2.2020

Koulutuksen parissa työskentelevät Anna Lindh -verkoston jäsenet tapasivat Opetushallituksessa.

Strategic Communication Lab in Kokkola 2.-3.12.2019

Kansainvälinen Anna Lindh -säätiö järjesti Kokkolassa 18-30-vuotilaille nuorille koulutuksen online-vaikuttamisessa. Osallistujat tulivat Pohjoismaista, Euroopasta sekä Välimeren eteläpuolelta. Koulutuksessa suunniteltiin vastakampanjoita rasistisille ja muuten syrjiville narratiiveille.

Young Mediterranean Voices Rovaniemellä 12.11.2019

Anna Lindh -säätiö järjesti yhteistyössä Lapin yliopiston yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan kanssa yleisölle avoimen väittelykilpailun. Väittelijöinä oli Lapin yliopiston opiskelijoita ja Välimeren eteläpuolelta tulevia nuoria. Muuttoliikettä tutkinut Helsingin yliopiston tutkija Saara Koikkalainen ja Arktiset maahanmuuttajat ry:n asiantuntija Nafisa Yeasmin pitivät tilaisuudessa kommenttipuheenvuorot väittelyn teemoista .

Yound Med Voices -väittely Rovaniemellä 12.11.
Kuva: Anna Lindh -säätiö

Celebrating Our Diversity -foorumi Helsingissä 9.-11.10.2019

Kolmipäiväisen foorumin tarkoituksena oli saattaa yhteen kestävien, monikulttuuristen ja inklusiivisten kaupunkien rakentajia ja tukea vakaammaan ja inklusiivisemman Euro-Välimeri-alueen kehittymistä. 

Kristina Issa Concert & Vogue with Alyssa Chloe 10.10.2019

Ruotsalainen Kristina Issa -yhtye esiintyi ravintola Kapsäkissä Helsingissä. Tunnelmallisisessa kulttuuri-illassa kuultiin myös runoja open mic -tyyliin, ja yhdysvaltalainen vogue-artisti Alyssa Chloe piti tanssillisen luennon voguen historiasta.

Suomen verkoston tapaaminen 9.10.2019: Young Influencers in Cultural Dialogue

Suomen verkoston yleiskokouksessa kaksi nuorta vaikuttajaa kertoi omasta vaikuttamistyöstään: Ariadna Romans debattitoiminnasta ja Roxana Sadvokassova Academy of Moving people & Images -elokuvauskoulutuksesta. Tapaamisessa valittiin kaksivuotiskaudelle myös uusi ohjausryhmä.

Meera Band & Muhaned Durubi 15.8.2019

Lähi-idän musiikkia soittava Meera Band ja irakilaistaustainen runoilija Muhaned Durubi esiintyivät Koko Jazz Clubilla Helsingissä. Keikka oli osa Pohjoismaisen Lähi-idän tutkimuksen konferenssin ohjelmaa

Verkostotapaaminen 3.6.2019

Suomen Anna Lindh -verkoston kokoontui ensimmäistä kertaa 3.6.2019 yli vuoden kestäneen tauon jälkeen. Iltapäivän aikana kuultiin arvomaailman muutoksista EU:n ja Välimeren alueella, keksittiin ratkaisuja kulttuuridialogityön haasteisiin ja ideoitiin tulevaa toimintaa.


Internet-oikeudet Lähi-idässä / Maailma Kylässä 25.5.2019

Mohamad Najem puhui Anna Lindh -säätiön Suomen verkoston ja Ulkomaantoimittajien yhdistyksen kutsumana Maailma Kylässä -festivaaleilla. Internet nähdään usein vain sosiaalisen median kautta ja enimmäkseen positiivisena ilmiönä. Libanonilaisen Social Media Exchangen (SMEX) johtaja Mohamad Najem näkee internetin, sosiaalisen median ja toimintaamme jatkuvasti seuraavat sovellukset myös myös todellisena uhkana vapaalle kansalaistoiminnalle. 

Naisten oikeudet ja uskonto / Sosiaalifoorumi 5.5.2019

Kaksiosaisen tapahtuman ensimmäisessä osassa Tunisialais-italialainen aktivisti Sodfa Daaji puhui maahanmuuttajanaisten liikkeestä Euroopassa ja solidaarisuudesta heidän tukemisekseen.  Toisessa osassa Sodfa Daaji, Seida Sohrabi ja Bahar Mozaffari keskustelivat siitä, kuinka perinteet sekoittuvat usein siten, että naisia alistavia perinteitä perustellaan virheellisesti uskonnolla. Haastattelijana Ulkar Aghayeva.

Aiemmat tapahtumat

Elokuussa 2017 järjestettiin  yhdeksän ALF-verkoston maan yhteiset kulttuurienvälistä kansalaisuuskasvatusta käsittelevät verkostopäivät Helsingissä. Verkostopäiville osallistui yli 70 ALF-jäsenjärjestön edustajaa Suomesta, Tanskasta, Virosta,  Saksasta, Marokosta, Puolasta, Tunisiasta ja Turkista.

Syksystä 2015 kevääseen 2016 verkostossa toteutettiin Muuttuvat kaupungit -hanketta. Hankkeen tavoitteena oli vahvistaa järjestöjen, kuntien ja tutkijoiden välistä vuoropuhelua onnellisempien monikulttuuristen kaupunkien rakentamiseksi.

Syksyllä 2014 Suomen verkoston yhteishankkeena toteutettiin Lähi-idän elokuva- ja kulttuurifestivaali, jonka pääjärjestäjänä toimi verkoston jäsenjärjestö MEFF ry.