Tapahtuman kuvaus
6.5. klo 14.00-15.00, Zoom
Kulttuurienvälisen dialogin teemat ovat ajankohtaisia myös koronakriisin aikaan. Suomen Anna Lindh -verkoston webinaarisarjassa keskustelemme verkostollemme tärkeistä aiheista keskiviikkoiltapäivisin, kukin omalta koneeltaan käsin. Jokaisen webinaarin aloittavat tiiviit asiantuntija-alustukset, ja näiden jälkeen on aikaa kysymyksille, kommenteille ja keskustelulle.
Muslimin elämässä islamofobia näkyy syrjintänä, arkisina vihanilmauksina ja yhteiskunnan ulkopuolelle sulkemisena. Islamofobian taustalla on pelkoja, väärinymmärrystä ja vihaa, mutta myös yhteiskunnan rakenteissa piileviä vääristymiä.
Yksi väline moninaisuuden sallivan yhteiselon ja yhteiskuntarauhan rakentamisessa on uskontojen välinen vuoropuhelu. Vuoropuhelulla voi oppia tunnistamaan omaa, ymmärtämään toista ja löytämään yhteistä. Kohtaamalla lisätään yhteisymmärrystä – tuttu pelottaa vähemmän.
Suomen Anna Lindh -verkoston viidennessä keskiviikko-webinaarissa tarkastellaan, minkälaisia välineitä uskontodialogi tarjoaa islamofobian vastaiseen toimintaan Suomessa. Miten vuoropuhelulla voidaan vaikuttaa asenteisiin tai jopa rakenteisiin? Kuulemme näkökulmia niin ruohonjuuritason kohtaamisten kuin organisaatioiden välisen dialogin käytännöistä, mahdollisuuksista ja haasteista.
Noor Assad, Ad Astra ry
Islamofobian tasot ja uskontodialogi välineenä
Noor Assad on nuori järjestöaktiivi, joka toimii myös uskontodialogikentällä Ad Astra ry:n TFF-projektin (Together for Finland) kautta. Sen lisäksi Assad kuuluu European Insitute for Dialogue perustajajäseniin.
Linda Hyökki, Ibn Haldun Üniversitesi, Istanbul, Turkki
Kristinuskon instrumentalisoiti islamin vastaisessa diskurssissa
Linda Hyökki (FM) kirjoittaa väitöskirjaa Suomessa esiintyvästä islamofobiasta ja käännynnäismuslimien kokemuksista siihen liittyen. Hän on myös hallituksen jäsen European Forum of Muslim Women -kattojärjestössä.
Abbas Bahmanpour, Resalat islamilainen yhdyskunta
Ennakkoluulot ja eurooppalainen akateeminen islamin tutkimus
Ilmoittaudu tapahtumaan tällä lomakkeella 5.5. mennessä. Linkki webinaariin lähetetään ilmoittautuneille 6.5. aamulla.