Aikamme kansainvaellukset? Pakolaisuus ja kotoutuminen Euroopassa

23.11.2015 - 23.11.2015


Tapahtuman kuvaus

Tutkimus- ja politiikkapäivä:

Aikamme kansainvaellukset? – Pakolaisuus ja kotoutuminen Euroopassa

Aika: Maanantai 23.11.2015 klo 12.30-18.00
Paikka: Paasitorni, Sirkus-sali, Paasivuorenkatu 5 A, 00530 Helsinki
Ilmoittautuminen: info@sorsafoundation.fi

Kärjistynyt tilanne Lähi-idässä on johtanut ennennäkemättömään pakolaisten ja maahanmuuttajien liikkeeseen Euroopassa ja lähialueilla. EU ja sen jäsenvaltiot eivät olleet varautuneet tilanteeseen, vaikka pakolaiskriisin syntyminen ei ollut täysin ennalta arvaamaton. Euroopan pitää pikaisesti löytää uskottavia ratkaisuja pakolaiskriisiin ja kotoutumiseen sekä Euroopan unionin tasolla että kansallisesti.

Ajatuspajojen Foundation for European Progressive Studies (FEPS) ja Kalevi Sorsa -säätiön tilaisuudessa kysytään, miltä eurooppalaisten politiikkaratkaisujen pitäisi näyttää sekä kuinka Suomi ja sen vertaismaat ovat reagoineet tilanteeseen? Alustamaan ovat lupautuneet mm. ohjelmajohtaja Juha Jokela, analyytikko ja kirjailija Gareth Jenkins, kansanedustaja Nasima Razmyar ja Arena Idén pääanalyytikko Lisa Pelling.

Varmista oma paikkasi ilmoittautumalla mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään maanantaina 16.11.2015 osoitteeseen info@sorsafoundation.fi. Ilmoitathan myös mahdollisesta erityisruokavaliostasi. Tilaisuuden työkielet ovat suomi ja englanti ja siinä on tarjolla simultaanitulkkaus.

Tapahtuma Facebookissa

Sijainti


Takaisin tapahtumakalenteriin