ALF-verkosto järjestää: Syyrialaiset pakolaiset meillä ja muualla

15.12.2014 - 15.12.2014


Tapahtuman kuvaus

Maailman pahin pakolaiskriisi koskettaa niin Lähi-idässä kuin Suomessakin. Kulttuurienvälistä vuorovaikutusta erityisesti eurooppalaisten ja Lähi-idän sekä Pohjois-Afrikan kansalaisyhteiskuntien välillä edistävä Anna Lindh –säätiön Suomen verkosto (ALF) kokoaa joulukuisena maanantaina turkulaiset yhteen keskustelemaan syyrialaisten pakolaisten tilanteesta Suomessa ja maailmalla. Tilaisuus alkaa paneelikeskustelulla, jonka jälkeen ALF-verkoston vetäjät Suomessa esittelevät toimintaansa ja viimeiseksi katsotaan kaksi lyhytelokuvaa Lähi-idässä.

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen maahanmuuttopäällikkö Kalle Myllymäki kommentoi syyrialaisten saapumista Turkuun. Tutkija Halil Gürhanli Helsingin yliopistosta keskustelee syyrialaispakolaisten tilanteesta Turkissa, jonne heitä on saapunut sodan aikana jo 1,5 miljoonaa. Tilaisuuden kolmas puhuja on Armenak Tokmajyan Tampereen yliopistosta.

Helsingissä lokakuussa paljon kiitosta saanut ensimmäisen suomalaisen Lähi-idän elokuva- ja taidefestivaalin järjestänyt Middle Eastern Film & Arts Festival (MEFF) ry esittää tilaisuudessa kaksi illan teemaan sopivaa lyhytelokuvaa Lähi-idästä.

Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille, ja tarjolla on glögiä sekä pientä purtavaa. Tapahtuman emäntänä toimii Yhdessä-yhdistys.

Tarkemmat tiedot päivittyvät tapahtuman Facebook-sivulle.

Lisätietoja myös: Suvi Laakso, suvi.laakso(at)fime.fi, p. 040 7756 877.

Sijainti
Nisse Kavon katu 3, Turku, Suomi

Nisse Kavon katu 3, Turku, Suomi


Takaisin tapahtumakalenteriin