Anu Leinonen ja Miriam Huovila aloittivat tammikuussa verkoston koordinaattoreina

FT Anu Leinonen ja HuK Miriam Huovila aloittivat Anna Lindh -säätiön Suomen verkoston koordinaattoreina 1.1.2021. Leinonen palasi tehtäväänsä Suomen Lähi-idän instituutin säätiön (FIME) asiamiehenä puolentoista vuoden tutkimusvapaan jälkeen. Huovila sijaistaa Ella Kaplasta FIMEn hallinnon ja viestinnän assistenttina ja toimii verkoston toisena koordinaattorina. 

Lähes puolet Leinosen Turkissa ja Libanonissa vietetystä tutkimusvapaasta kului pandemian vuoksi kotisohvalla istuskellessa. Suunnitellut vierailut Turkin Gazi Antepissa, Vanissa ja Tuncelissa peruuntuivat, samoin kuin bussimatka Irakin Kurdistaniin. Yksin kotona Istanbulissa kahta Turkin kurdien kieliaktivismia käsittelevän tutkimusartikkelia viimeistellen vietetyn syksyn jälkeen Leinonen palaa riemumielin asiamiehen ja ALF-koordinaattorin tiukkatahtiseen tiimityöhön. Toki ALF-verkoston työ on ainakin kevään ajan erilaista, kun ei voida tavata paikan päällä tai matkustaa mihinkään. Suunnitteilla on kuitenkin mahtavia etäkoulutuksia ja kulttuuripläjäyksiä.

Huovila on pian valmistumassa Lähi-idän tutkimuksen maisteriksi Helsingin yliopistosta. Hänen pro gradu -työnsä käsittelee Libanonin kurdien transnationaalisia verkostoja ja aktivismia. Huovila on aiemmin opiskellut viestintää ja nykysuomea ja työskennellyt vähän aikaa myös toimittajana. Hän vietti vuoden 2019 kevään FIMEn harjoittelijana Beirutissa ja oli sitä ennen vaihdossa Jordaniassa. ALF:n toiminnassa Huovilaa innostaa mahdollisuus olla mukana kehittämässä Lähi-idän, Pohjois-Afrikan ja Euroopan maiden kansalaisyhteiskuntien yhteistyötä ja päästä tutustumaan uusiin ihmisiin eri puolilla Välimerta. 

Uudet koordinaattorit odottavat mielenkiinnolla verkoston jäsenten yhteydenottoja ja ottavat mielellään vastaan erilaisia yhteistyöehdotuksia!