Jatkuvan kasvun loppu?

20.05.2020 - 20.05.2020


Tapahtuman kuvaus

20.5.2020, klo. 14-15.00, Zoom

Ilmastokriisi luo epävarmuutta tulevaisuudesta ja asettaa meidät tilanteeseen, jossa joudumme kyseenalaistamaan koko nykyisen elämäntapamme. Minkälaisia odotuksia nuoret aikuiset uskaltavat tulevaisuudelleen asettaa ja minkälainen on heidän käsityksensä tulevaisuuden kestävästä elämäntavasta? Onko ilmastonmuutos taas yksi murros, joka selätetään innovaatioin, vai onko jatkuvan kasvun tavoittelu enää realistista? Vaatiiko ilmastokriisi länsimaisen elämäntavan perustavanlaatuista remonttia? 

Suomen Anna Lindh -verkoston kuudennessa keskiviikko-webinaarissa kuullaan nuorten suhtautumisesta tulevaisuuteen ja pohditaan konkreettisia keinoja kestävän elämäntavan rakentamiseksi.

Alustajat

Ellen Ojala, ilmastoaktivisti, opiskelija ja yhteiskunnallinen vaikuttaja

23-vuotias Ellen Ojala heräsi ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun reilu vuosi sitten. Nykyään hän ei suostu enää puhumaan ilmastonmuutoksesta, vaan viittaa planeettamme tilaan ”ilmastokriisinä”. Täyspäiväisesti hän opiskelee Tampereen yliopistossa muun  muassa pohjoismaisia kieliä ja valtio-oppia. Opiskelun ohella Ojala käy yhteiskunnallista keskustelua sosiaalisessa mediassa ilmastonmuutoksen lisäksi muista ajankohtaisista poliittisista aiheista.

Niina Ratilainen, Ilmastonmuutosvoima-hanke,Allianssi

Nuorten ilmastovaikuttaminen kaduilla ja kabineteissa – miten nuorten ilmastovaikuttaminen on kehittynyt ilmastovaalien jälkeen

Ympäristösuunnittelija ja FM Niina Ratilainen työskentelee nuorisoalan kattojärjestö Allianssissa nuorten ilmastovaikuttamisen parissa ja vetää Allianssin ja Suomen kulttuurirahaston Ilmastonmuutosvoima-hanketta. Nuorisoala uskoo nuorten oman toimijuuden tukemiseen ja siihen, että nuorilla pitää olla aina valta valita itse, mitkä asiat haluavat maailmassa muuttaa – aikuisten tuella mutta liikoja sorkkimatta.

Tiina Rättilä, tutkijatohtori, Tampereen yliopisto, Yhteiskuntatieteiden tiedekunta

Nuoret kestävän tulevaisuuden tekijöinä – Nuorisotutkimuksellisia näkökulmia nuorten toimijuuteen

YTT, Politiikan tutkija Tiina Rättilä on yli kahden vuosikymmenen ajan tutkinut  demokratiaan, kansalaisaktivismiin ja poliittiseen osallistumiseen liittyviä teemoja. Tällä hetkellä Rättilä toimii tutkijana monitieteisessä ALL-YOUTH (Kaikki nuoret haluavat määrätä omasta elämästään) -hankkeessa, jossa hän on paneutunut erityisesti nuorten yhteiskunnalliseen osallistumiseen kestävän kehityksen ja ilmastonmuutoksen kontekstissa.

Lisätietoja

Inka Nokso-Koivisto, inka.nokso-koivisto (at) fime.fi, 040 7320776

Ella Kaplas, ella.kaplas (at) fime.fi, 040 775 6877

Ilmoittaudu webinaariin 19.5. mennessä tällä lomakkeella

Lähetämme ilmoittautuneille osallistumislinkin sähköpostitse ennen webinaaria.


Takaisin tapahtumakalenteriin