Kertomuksia muuttuvista kaupungeista – Stories from Changing Cities

27.04.2016 - 27.04.2016


Tapahtuman kuvaus

Kutsu Anna Lindh -verkoston yhteishankkeen päätöstilaisuuteen

 

KERTOMUKSIA MUUTTUVISTA KAUPUNGEISTA / STORIES FROM CHANGING CITIE

 

27.4.2016 klo 13-17  Kulttuurikeskus Vernissa, Tikkurilantie 36, 01300 Vantaa

 

Lämpimästi tervetuloa kaikki kaupunkien kulttuurisesta moninaistumisesta kiinnostuneet!

Muuttuvat kaupungit on Suomen Anna Lindh -verkoston [www.annalindhfinland.fi] yhteishanke, jonka tavoitteena on ollut vahvistaa järjestöjen, kuntien ja tutkijoiden välistä vuoropuhelua onnellisempien monikulttuuristen kaupunkien rakentamiseksi. Hankkeen ytimessä ovat olleet työpajat, joissa eri sektoreilla maahanmuuton ja monikulttuurisuuden kanssa toimivat asiantuntijat ovat kohdanneet, jakaneet kokemuksiaan, kipupisteitään ja parhaita käytäntöjään. Puoli vuotta kestäneen pilottihankkeen on rahoittanut kansainvälinen Anna Lindh -säätiö. Nyt on aika pohtia, mitä hankkeesta on opittu ja suunnata katse kohti tulevaa! Tule kuuntelemaan ja kertomaan minne seuraavat askeleet monikulttuuristen kaupunkien rakentamisessa tulisi ottaa yhdessä!

Iltapäivän aikana hankkeeseen osallistuneet vaikuttajat kertovat työpajojen herättämistä ajatuksistaan sekä sektoririrajat ylittävän yhteistyön merkityksestä monikulttuuristen kaupunkien rakentamisessa. Painavia tarinoita kuulemme myös palkitulta suomalais-iranilaiselta elokuvaohjaajalta Hamy Ramezanilta. Musiikkihetken tarjoaa palestiinalaismuusikko Jowan Safadi, joka viettää kevään 2016 Helsingissä Safe Haven -turvaresidenssissä.”Safe Haven Helsinki” on Perpetuum Mobilen ja HIAPin turvaresidenssiohjelma, jota Helsingin kaupunki rahoittaa. Residenssi toteutetaan yhteistyössä Suomen Muusikkojen Liiton kanssa, ja sitä tukee Anna Lindh Säätiö. Ohjelman kuratoi PM.

 

Tilaisuus pidetään suomeksi ja englanniksi.

Huom! lmoittautumiset lomakkeella: http://muuttuvatkaupungit.nettilomake.fi/form/3060 –

Voitte jakaa kutsua vapaasti verkostoissanne!

Lisätietoja: Anna Lindh -säätiön Suomen kansallisen verkoston koordinaattorilta Suvi Laaksolta suvi.laakso(at)fime.fi/040-7756 877 ja hankekoordinaattori Margareta Tahvanaiselta margareta.tahvanainen(at) gmail.com/ 0409326711

Ohjelma:

 
13.00 -13.15  Tervetuloa! Vantaan monikulttuurisuusasiain päällikkö Hannele Lautiola

13.15 -13.30  Listen -lyhytelokuva (2014, ohj. Hamy Ramezan & Rungano Nyoni)

13.30 -14:00  Hamy Ramezan & Jowan Safadi – Voiko tarinanakerronnalla muuttaa maailmaa?

14:00-14:30  Katsaus hankkeeseen ja Anna Lindh -säätiöön, Anu Leinonen

14.30 -15:00 Kahvitauko

15:00 -16:00  Paneelikeskustelu: Onnellisten kaupunkien tekijät – yhteistyöllä kohti yhdenvertaisuutta?

16:00 -16.30 Musiikkia Jowan Safadilta

 

Vapaata seurustelua ja pientä purtavaa. 

Hankkeen koordinointi: Suomen Anna Lindh -säätiön kansallinen verkosto ja Kulttuuri ja uskontofoorumi FOKUS ry
Hankkeessa mukana olleet järjestöt:  African Care, Ajatushautomo e2 ThinkTank, Hanasaari – ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus, Helsingin yliopiston uskontotieteen ainejärjestö Mythos ry, Joensuun seudun monikulttuurisuusyhdistys ry JoMoni, Kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistys Kehys ry, Kulttuuri ja uskontofoorumi FOKUS ry, Suomen Lähi-idän instituutti FIME, Lähi-idän opiskelijat ry, Marokon Ystävät Suomessa MYS ry , Middle Eastern Film and Art Festival MEFA, Monikulttuurijärjestöjen yhteistyöverkosto Moniheli ry, Plan Suomi Säätiö, Suomen Pakolaisapu, Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura ry, Vantaan Nicehearts ry.

 

Tilaisuus Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1709546735993345/

 

 
 

Sijainti


Takaisin tapahtumakalenteriin