Kielikö eriarvoistava tekijä? – välineitä antirasistiseen viestintään

11.11.2020 - 11.11.2020


Tapahtuman kuvaus

mainoskuva

11.11.2020, klo. 9:00-11:00, Zoom

Niin arkisilla sanavalinnoillamme kuin organisaatioiden viestinnässä luomme mielikuvia ja rakennamme todellisuutta – todellisuutta, joka voi tuntua omalta, mutta syrjäyttää toista täysin. Teemme tätä tietoisesti ja tiedostamatta. Suomen Anna Lindh -verkoston työpajassa tarkastellaan kieltä ja sillä luotuja mielikuvia antirasismin näkökulmasta. Minkälaista on inklusiivinen kielenkäyttö ja kuinka viestiä sulkematta ketään ulkopuolelle? Työpajan tavoitteena on kehittää viestintää yhdenvertaisemmaksi ja auttaa välttämään ennakkoluulojen ja syrjivien asenteiden vahvistamista.

Työpajan osallistujilla on mahdollisuus tarkastella kriittisesti oman organisaationsa viestintää. Johdantona aiheeseen tutustutaan Fem-R:n laatimaan antirasismin sanastoon ja keskustellaan suomalaisuuden käsitteestä.

Työpaja on suunnattu ensisijaisesti Anna Lindh –verkoston jäsenjärjestöissä tai muissa jäsenorganisaatioissa toimiville, mutta siihen voivat hakea myös verkoston jäsenyyttä suunnittelevien organisaatioiden edustajat. Verkoston jäsenet ovat etusijalla, jos koulutus menee täyteen.

Kouluttajana Ulkar Aghayeva, Fem-R: Sosiaalisen syrjäytymisen maisterivaiheen opiskelija Åbo Akademissa, Fem-R:n hallituksen jäsen ja ratkaisukeskeisen otteen omaava muutoksen tekijä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen työpajaan on päättynyt 6.11. klo 16:00.


Takaisin tapahtumakalenteriin