KynnysKINO

26.11.2015 - 29.11.2015


Tapahtuman kuvaus

KynnysKINO -elokuvatapahtuma on ennakoimattomien ja vaihtoehtoisten näkökulmien foorumi, joka tuo esille ihmismielen ja ruumiin laajoja ja yllätyksellisiä ulottuvuuksia.

KynnysKINO järjestetään jo kymmenettä kertaa 26.–29.11.! Teemanamme on Iran, yksi kulttuurisesti pitkäikäisimpiä sekä elokuvallisesti mielenkiintoisimpia ja ristiriitaisimpia maita.

Vieraaksemme saapuu iranilainen tutkija Parisa Eftekhar, jonka kanssa keskustellaan iranilaisesta elokuvasta ja vammaisuudesta. Hänen kanssaan katsotaan Rasoul Mollagholipourin ohjaus ja yksi maansa kaikkien aikojen menestyneimmistä elokuvista M for Mother (Mim Mesle Madar, 2006). Sen pääosassa on tunnettu iranilainen näyttelijätär Golshifteh Farahani. Lisäksi esitämme Soheil Moghimin lyhytfilmin Dear Mr. President (2005), joka on valmistettu Baavar-vammaisjärjestön tuella.

Uutena yhteistyökumppaninamme on teatteri Kino Sheryl Helsingin Arabianrannassa (os. Hämeentie 135, 00560 Helsinki). Lisäksi järjestämme tänä vuonna näytöksiä myös Helsingin Kynnyksen Pantterisalissa (os. Siltasaarenkatu 4, 5krs., 00530 Helsinki).

Ensimmäinen, vuonna 1997 järjestetty KynnysKINO käsitteli ihmiskuvan täydellisyyden ja epätäydellisyyden erilaisia puolia. Sen jälkeen olemme iskeytyneet sekä hulluuden että intohimon pyörteisiin. KynnysKINO -elokuvatapahtumien pääjärjestäjä on Kynnys ry, vammaisten ihmisten perus- ja ihmisoikeusjärjestö.

Kaikkiin esityksiin on vapaa pääsy! Tervetuloa!

Lisätietoa, näytösajat ja tiedustelut:

HUOM. Ohjelma päivitetään sivuille mahdollisimman pian.

www.kynnyskino.info

Sijainti


Takaisin tapahtumakalenteriin