Libanonilaiset historianopettajat vierailevat Helsingissä 25.-27.8.

Libanonilaisten historianopettajien vierailu Helsinkiin

Ryhmä libanonilaisia historian opettajia, opetusalan ja historian alan ammattilaisia ja tutkijoita vierailee Helsingissä elokuun lopussa. Vierailun tarkoituksena on tutustua suomalaiseen koulutusjärjestelmään, opettajankoulutukseen ja erityisesti historian opetukseen. Samalla vieraille kerrotaan suomalaisesta kansalaisyhteiskunnasta ja järjestötoiminnasta.

Libanonilaisten ja suomalaisten historian ja yhteiskuntaopin opettajien yhteistyö käynnistyi kesällä 2013, jolloin Suomen Lähi-idän instituutti (FIME) järjesti kesäkurssin suomalaisille historian opettajille Libanonissa. Kurssiin sisältyi päiväseminaari paikallisten opettajien kanssa. Sen aiheena oli sisällissodan opettaminen Suomessa ja Libanonissa.

Seuraavana vuonna suomalaisen Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry:n edustaja Riitta Mikkola vieraili Beirutissa Lebanese Association for History (LAH) -järjestön kutsusta. Hän ohjasi opettajaseminaarissa työpajan kansallisen identiteetin muodostumisesta ja sen opettamisesta.

Vierailun järjestävät HYOL ry, Suomen Lähi-idän instituutti ja Suomen Anna Lindh -verkosto. Lisätietoja antaa Kirsi Ruhanen, 044 303 1789 tai toimisto(at) hyol.inet.fi