Mitä Lähi-idässä tapahtuu? Luentotilaisuus Lapin yliopistolla

18.04.2016 - 18.04.2016


Tapahtuman kuvaus

Mitä Lähi-idässä tapahtuu?

Asiaa valotetaan maanantaina 18.4. klo 15-18, jolloin pidetään Castren-salissa Lähi-idän nykytilannetta pohtiva luentotilaisuus.

Luennoimassa ovat Lähi-idän tutkimuksen professori Hannu Juusola Helsingin yliopistosta. Hän avaa Lähi-idän nykyistä poliittista tilannetta ja pohtii syitä alueen moninaisiin ongelmiin. (https://tuhat.halvi.helsinki.fi/portal/en/person/hjuusola)

Toisena luennoitsijana on jihadismin tutkija Juho Saarinen Helsingin yliopistosta. Hän arvioi Isis-järjestön ja muiden islamististen liikkeiden toimintaa ja merkitystä alueen politiikassa. (http://ulkopolitist.fi/author/juhapsaarinen/)

Lisäksi tutkija Laura Junka-Aikio esittelee tuoretta kirjaansa Palestiinaan liittyen. (http://www.amazon.co.uk/Late-Modern-Palestine-representation-Interventions/dp/1138933902/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1454853933&sr=8-1&keywords=junka-aikio)

Tilaisuuden järjestävät politiikkatieteiden oppiaine yhdessä Suomen Anna Lindh -verkoston ja Suomen Lähi-idän instituutin kanssa. (http://www.annalindhfoundation.org/networks/finland ; http://www.fime.fi/)

Tarkempi ohjelma seuraa myöhemmin.

Sijainti


Takaisin tapahtumakalenteriin