Naiset täysivaltaisia toimijoita uskondialogissa ja rauhantyössä?

08.03.2020 - 08.03.2020


Tapahtuman kuvaus

Naisten päivänä 8.3.2020 kello 15.00-16.30. Rauhanasema, (Veturitori 3 , Itä-Pasila)

Keskustelussa alkupuheenvuorot pitävät


Raija Korhonen: Naisten toimijuus tämän päivän ev.lut. kirkossa
Korhonen on yhteiskunnallisen työn pappi ja Yhteiskunta ja kulttuuri tiimin esimies Helsingin seurakuntayhtymässä. Tiimissä on toteutettu uskontodialogihanke Avoimet ovet ja monissa töissä edistetty kulttuurien välistä yhteisymmärrystä.

Suaad Onniselkä: Naisten toimijuus muslimiyhteisössä, miten musliminaiset toimivat islamilaisessa yhteisössä Suomesssa, millaista on musliminaisten johtajuus uskonnollisella kentällä, millainen merkitys naisilla on rauhan rakentamisessa. Onniselkä virka-apulaisrehtori ja islamin opetuksen asiantuntija

Heidi Rautiomaa: Naiset ja uskontodialogiliike? Naisten rooli rauhantyössä ja uskontodialogissa on huomattu – ainakin puheissa, mutta saavatko he vieläkään tukea toimintaansa? Rautionmaa on tohtorikoulutettava Helsingin Yliopistossa, ja pitkään toiminut uskontodialogi kysymysten parissa.

Tilaisuuden avaa Rauhanliiton toiminnanjohtaja Laura Lodenius

Uskontodialogiliikkeellä on pitkä historia. Se ulottuu ensimmäiseen Maailman Uskontojen Parlamenttiin, joka pidettiin Chicagon maailmannäyttelyn yhteydessä vuonna 1893. Tänä vuonna kaksi merkittävää, suurinta uskontodialogitoimijaa omalla erityisalallaan täyttävät pyöreitä vuosia: Religions for Peace 50 vuotta ja United Religions Initiative 20 vuotta. Nämäkin ovat lähteneet liikkeelle rohkeiden, muutosta peräänkuuluttavien yksittäisten ihmisten toimesta aivan kuten aikoinaan myös ekumeeninen liike. Naisten päivänä keskustellaan siitä mikä on naisen paikka uskontodialogi – toiminnassa ja rauhantyössä.

TERVETULOA – TILAISUUDESSA TARJOLLA KAHVIT

Tapahtuma FacebookissaTakaisin tapahtumakalenteriin