Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua http://www.annalindhfinland.fi/ sekä Suomen verkoston Youtube-kanavaaTwitter-tiliä ja Facebook-sivua. Seloste on laadittu 24.11.2020. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. 

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse 

Digipalvelun saavutettavuuden tila 

Täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain. 

Ei-saavutettava sisältö 

1. Ei kuulu lainsäädännön piiriin 

  • Verkkosisältö, joka on arkistoitu ennen 23.9.2019 

Verkoston Facebook- ja Twitter-sivuilla on ennen 23.9.2019 julkaistuja kuvia, joissa ei ole vaihtoehtoisia tekstejä. 

  • toimisto-ohjelmien tiedostot (esim. doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018 

Sivustolla on ennen 23.9.2018 julkaistuja toiminnan puolivuotisraportteja, joita saavutettavuusvaatimukset eivät koske. 

  • video- tai äänitallenteet, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020 

Suomen Anna Lindh -verkoston Youtube-kanavalla sekä Facebook-sivuilla on ennen 23.9.2020 julkaistuja videotiedostoja, jotka eivät täytä saavutettavuusvaatimuksia.  

2. Kohtuuton rasite 

Vastaisuudessa sivustolla julkaistavat pdf-tiedostot tulevat olemaan saavutettavia. 2019 julkaistu kooste Intercultural Trends -raportin tuloksista ei ole saavutettava, eikä verkostolla tällä hetkellä ole resursseja runsaasti grafiikkaa ja kuvaajia sisältävän julkaisun muuttamiseksi saavutettavaan muotoon. 
 
Sivustolla julkaistut artikkelit on päivitetty vastaamaan saavutettavuusasetuksen vaatimuksia siirtymäajan alusta alkaen, 23.9.2019. Tätä vanhempia artikkeleita ei ole muokattu vastaamaan vaatimuksia esimerkiksi otsikkotyyleissä tai linkkitekstien sisällössä. Artikkeleissa viestitään ajankohtaisista asioista esimerkiksi rahoitushauista ja tapahtumista. Ne eivät siis sisällä välttämätöntä tietoa verkoston toimintaan osallistumiseksi, ja siksi niiden muokkaaminen saavutettaviksi olisi suhteettoman suuri työ hyötyyn nähden. 

Suomen Anna Lindh -verkoston Facebook-sivuille ennen 23.9.2019 ladattuihin kuviin ei ole lisätty vaihtoehtoisia tekstejä. Facebook-sivun julkaisut ovat tiukasti aikaan sidottuja, eikä vanhoissa kuvissa ole nykyhetken toimintaan osallistumisen kannalta tärkeää sisältöä.  

Suomen Anna Lindh -verkoston Twitterissä on julkaistu myös 23.9.2019 jälkeen twiittejä, joiden kuvista puuttuvat vaihtoehtoiset tekstit. Twiittien muokkaaminen jälkikäteen ei ole mahdollista, eikä niiden poistaminen vaihtoehtoisten tekstien puuttumisen takia ole kohtuullista. 

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro puutteista meille ja teemme parhaamme asian korjaamiseksi.  

Yhteyshenkilö: verkoston koordinaattori, Suomen Lähi-idän instituutin säätiön asiamies Anu Leinonen, sähköpostiosoite fime(at)fime.fi. 

Valvontaviranomainen 

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään. 

Valvontaviranomaisen yhteystiedot 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto 
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö 
www.saavutettavuusvaatimukset.fi 
saavutettavuus(at)avi.fi 
puhelinnumero vaihde 0295 016 000