Tiedotekoulutus verkoston jäsenille 19.4.

19.04.2021 - 19.04.2021


Tapahtuman kuvaus

Haluaisitko saada enemmän medianäkyvyyttä järjestöllesi ja tapahtumillenne? Osallistu STT Viestintäpalveluiden vetämään tiedotekoulutukseen ma 19.4. klo 15-17!

Miten kirjoitetaan hyvä tiedote, milloin se kannattaa lähettää ja miten saada toimittajat kiinnostumaan siitä? Jos olet joskus miettinyt näitä kysymyksiä, tämä koulutus on tehty sinulle!

Koulutuksen ensimmäisessä osiossa käydään läpi hyvän tiedotteen anatomia: millainen on houkutteleva otsikko ja ingressi, miten muotoilla sisältö, ja kuvien, asiantuntijoiden ja yhteystietojen merkitys. Lisäksi kouluttajat kertovat, miten tiedotteen lähetys kannattaa ajoittaa ja miten omaa medianäkyvyyttä on mahdollista edistää uutisilmiöitä ja megatrendejä hyödyntämällä.

Tauon jälkeen toisessa osiossa paneudutaan osallistujien omiin, aiemmin lähettämiin tiedotteisiin. Tiedotteita analysoidaan yhdessä käytännön tasolla pohtien, miten niitä voisi kehittää. Tiedotteita ehditään käsitellä kolme kappaletta, ja kouluttajat tutkivat niiden saaman näkyvyyden jo etukäteen. Koulutuksen jälkeen kouluttajat seuraavat osallistujien tulevien tiedotteiden kehitystä ja niiden saamaa medianäkyvyyttä.

Kouluttajina toimivat STT Viestintäpalveluiden asiantuntijat Jatta Heikkinen ja Olli Vesala. Koulutus järjestetään virtuaalisesti Microsoft Teams -videopalaverina. Linkki tapahtumaan lähetetään osallistujille.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu koulutukseen ke 14.4. mennessä tällä lomakkeella. Mikäli haluat aiemmin lähettämäsi tiedotteen analysoitavaksi koulutuksessa, lähetäthän sen pikimmiten osoitteeseen miriam.huovila(a)fime.fi. Kerro samalla, milloin ja missä tiedote oli julkaistu ja kenelle se oli suunnattu. Huom! Voimme valita analysoitavaksi vain kolme tiedotetta.

Tiedotekoulutukseen voidaan ottaa 20 osallistujaa ja se on maksuton. Jos ilmoittautuneita tulee tätä enemmän, etusijalla ovat Suomen Anna Lindh -verkoston jäsenet ja jäsenyyttä suunnittelevat.

Kuvituskuva. Kaksi ihmistä istuu pöydän ääressä. Toinen kirjoittaa läppärillä ja toisella on kädessä vihko ja kynä. Pöydällä on papereita, silmälasit ja mukillinen take away -kahvia.

Takaisin tapahtumakalenteriin