Uusi blogi: Turvaa etsimässä – näkökulmia pakolaisten reiteiltä

Turvaa etsimässä – näkökulmia pakolaisten reiteiltä

Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttien yhteinen blogi nostaa esiin näkökulmia pakolaiskriisiin eri maista. Liikkeellä on historiallinen määrä ihmisiä, jotka hakevat turvaa ja mahdollisuutta parempaan elämään. Akuutin tilanteen lisäksi kyse on pidemmän aikavälin murroksesta. Esiin nousevat kysymykset, ongelmat ja ratkaisumallit vaihtelevat paikoissa, joiden läpi kotimaastaan pakoon lähteneiden ihmisten tie kulkee.

Monet kulttuuri- ja tiedeinstituutit ovat pysyvästi läsnä pakolaisten reittien varrella Euroopassa ja maailmalla. Eri instituuttien tekstit avaavat käsillä olevaa muutosta ja ajankohtaisia ilmiöitä niin paikallisesti kuin yleisellä tasolla. Pyrimme osaltamme piirtämään näkyväksi pakolaiskriisin monet kasvot.

Eri tavoin aihettaan käsittelevät itsenäiset tekstit edustavat aina kirjoittajansa omia ajatuksia. Tämä moniääninen alusta kokoaa yhteen myös instituuttien omissa kanavissa julkaisemia pakolaiskriisiä käsitteleviä kirjoituksia. Blogia ylläpitää Suomen Lähi-idän instituutti.