Rajat sulkeutuvat Euroopassa – kuinka käy demokratian ja kansalaisyhteiskunnan

08.04.2020 - 08.04.2020


Tapahtuman kuvaus

keskiviikko 8.4. kello 14–15

Ensimmäinen osa Suomen Anna Lindh -verkoston keskiviikko-webinaarien sarjasta

Koronaviruksen leviäminen sai monet EU-maat hetkessä sulkemaan rajojaan – ihmisten liikkumisen rajoittamisen on katsottu olevan välttämätöntä viruksen leviämisen hidastamiseksi. Lähes koko maanosan väestö tulee viettämään seuraavan kuukauden tai pari sosiaalisessa eristyksessä. 

Millaisia vaikutuksia rajojen sulkemisella voi olla demokratian toteutumisen ja sen tulevaisuuden kannalta? Miten kansalaisyhteiskunta voi toimia tässä tilanteessa yhteisen Euroopan säilyttämiseksi? Liity keskusteluun yhdessä alan tutkijoiden kanssa Suomen Anna Lindh -verkoston järjestämässä webinaarissa. 

Alustajina

Jussi Kanner, Demo Finland: Koronan vaikutukset kehittyvissä demokratioissa

Jussi Kanner on Demon demokratiatuki- ja dialogiasiantuntija. Demo on puolueiden kansainvälinen demokratiayhteistyöjärjestö, joka edistää demokratiaa monipuoluedialogin kautta kuudessa maassa Aasiassa ja Afrikassa. Kanner tekee Suomessa työtä puolueiden välisen dialogin ja kansainvälisten demokratiakysymysten parissa.

Kaisa Korhonen, Amnesty International Suomen osasto ry: Järjestöt ja aktivistit toimijoina koronapandemian aikana

Kaisa Korhonen toimii Amnesty Internationalissa oikeudellisena asiantuntijana. Amnesty International on maailman suurin, riippumaton ihmisoikeusjärjestö, joka tutkii vakavia ihmisoikeusloukkauksia ja työskentelee niiden ehkäisemiseksi ja lopettamiseksi.  

Emilia Palonen, valtio-opin yliopistonlehtori, Helsingin yliopisto

Tiiviiden alustusten jälkeen on varattu aikaa kysymyksille ja keskustelulle.

Tervetuloa!


Takaisin tapahtumakalenteriin