Yasmine Hamdan Helsingin juhlaviikoilla 26.8.

26.08.2015 - 26.08.2015


Tapahtuman kuvaus

RZ6A2629.JPG

Polttavan ajankohtainen, sitä hän on. Kysytty ja haluttu, niin elokuva- kuin musiikkipiireissäkin. Yasmine Hamdan on arabiankielisen musiikin maaginen sanansaattaja.

Tämä nainen on päättänyt uudistaa kokonaisen kielialueen perinteen, sekä musiikin että tekstin tasolla. Äärimmäisen tyylikäs, miltei minimalistinen tumma laulutyyli yhdistyy elektrobiittiin. Arabian kielen eri murteiden sekoittaminen puolestaan nostaa tekstit poliittisten tarkoitusperien yläpuolelle, rauhan sanomaksi. Hamdan laulaa välillä Libanonin välillä Egyptin murteella, ajoittain palestiinalaisittain tai kuten beduiinit.

Yasmine Hamdan on alun perin libanonilainen laulaja-lauluntekijä ja näyttelijä, joka on kotiutunut Pariisiin. Hän tuli aikanaan Beirutissa kuuluisaksi Soapkills-yhtyeestä, joka oli Lähi-idän ensimmäisiä vaihtoehtobändejä. Hamdan tunnetaan edelleen arabimaailmassa ennen muuta underground-ikonina. Artistin laajasta yhteistyöverkostosta mainittakoon amerikkalainen indie-duo CocoRosie sekä elokuvaohjaaja Jim Jarmusch. Hamdan oli Oscar-ehdokkaana Only Lovers Left Alive -elokuvaan sävelletyllä musiikillaan.

Lähi-idän autiomaat ovat yllättävän lähellä kotoista Aavikkoa ja sen itäeurooppalaisväritteisiä syntikkatunnelmia. Aavikko juhlii 20-vuotista taivaltaan, yhdessä samaa vuosikertaa olevan Huvilan kanssa.

Huvila-teltta, liput toimituskuluineen alkaen: 37,50 €

Aavikko aloittaa klo 19, Yasmine Hamdan klo 20.15.

Ovet avataan klo 18.

Katso lisää Helsingin juhlaviikkojen sivuilta

Sijainti
Tokoinranta, Suomi

Tokoinranta, Suomi


Takaisin tapahtumakalenteriin