YK:n Uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikkoa vietetään 30.1.- 5.2.2017.

TEEMAVIIKKO LÄHESTYY!

YK:n Uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikkoa vietetään 30.1.- 5.2.2017.
Vuoden 2017 Yhteisymmärrysviikon teema on Suomen 100-vuotisjuhlien hengessä Monien uskontojen ja katsomusten Suomi.

 

TEEMAVIIKON AVAUSSEMINAARI
Viikon avausseminaari järjestetään 2. helmikuuta 2017 Kansallismuseossa Helsingissä.
Monien uskontojen ja katsomusten Suomi
-seminaarissa julkaistaan samanniminen artikkelikokoelma, jonka keskiössä on katsomuksellisen moninaisuuden ja uskonnonvapauden kehittyminen maassamme. Julkaisuhanke toteutuu Fokus ry:n, Kirkon tutkimuskeskuksen ja Donner-Instituutin yhteistyönä. Artikkelikokoelman julkistusseminaariin saapuu pohjoismaisia asiantuntijavieraita: TT Helene Egnell Ruotsin kirkon uskontodialogikeskuksesta sekä TT Ann Hege Grung Oslon yliopistosta. Grung on erikoistunut kristinuskon ja islamin vuoropuheluun ja tutkinut erityisesti sukupuolen merkitystä uskontodialogissa. Laita seminaaripäivä jo kalenteriin! Lisätietoja ohjelmasta ja ilmoittautumisesta pian verkkosivuillamme.

 

TUO ESIIN YHTEISYMMÄRRYSTÄ EDISTÄVÄ TEKO!
#yhteisymmärrysteko -kampanja etsii uskontojen ja katsomusten vuorovaikutusta edistävää ja tukevaa tekoa. Tiedätkö hankkeen, tapahtuman tai teon, joka on edistänyt uskontojen ja katsomusten rakentavaa vuorovaikutusta paikkakunnallasi? Lataa kuva tapahtumasta Facebookiin, Twitteriin tai Instagramiin hashtagilla #yhteisymmärrysteko. Tarkemmat ohjeet sivulta http://yhteisymmarrysviikko.fi/vuoden-2017-yhteisymmarrysviikon-teema-monien-uskontojen-ja-katsomusten-suomi/
#yhteisymmärrysteon hakee ja palkitsee Kulttuuri- ja uskontofoorumi Fokus ry yhdessä yhteisymmärrysviikon työryhmän kanssa. Fokus ry on koordinoinut Suomessa yhteisymmärrysviikon viettoa vuodesta 2011 alkaen.

 

TAPAHTUMIA YHTEISYMMÄRRYSVIIKOLLE
Oletko suunnittelemassa ohjelmaa yhteisymmärrysviikolle? Lähetä ennakkotiedot meille 15.12.2017 mennessä, osoitteeseen toimisto@kulttuurifoorumi.fi niin ohjelmasi on mukana tiedotuksessamme.