Anna Lindh -säätiön toiminta käynnistyy uudelleen 3.6. Hanasaaressa

03.06.2019 - 03.06.2019


Tapahtuman kuvaus

Kun Anna Lindh -säätiö teki vuonna 2018 kyselytutkimuksen Euro-Välilmeri-alueella asuvien arvoista, 97 prosenttia suomalaisisvastaajista oli sitä mieltä, että jokaisella pitäisi olla yhtäläiset mahdollisuudet uskonnosta tai kulttuuritaustasta riippumatta. Saman tutkimuksen perusteella eurooppalaiset ovat ylipäätään avoimia erilaisuudelle, vaikkapa kahden kulttuurin avioliittojen ja monikulttuuristen koulujen kohdalla.

Näistä ja monista muista ALF:n laatiman Intercultural Trends and Social Change in the Euro-Mediterranean region -raportin havainnoista keskustellaan, kun Anna Lindh -säätiön uusi toimintakausi avataan

maanantaina 3.6. klo 12.30–15.30 Hanasaaren ruotsalais-suomalaisessa kulttuurikeskuksessa (Hanasaarenranta 5, 02100 Espoo).

Kutsumme jäsenjärjestöjemme keskustelemaan arvopohjan kehityksestä Euro-Välimeri-alueella, ideoimaan keväällä 2020 Kroatiassa järjestettävää Euro-Välimeri-foorumia, esittämään ehdotuksia Anna Lindh -säätiön Suomen verkoston toiminnasta ja keskustelemaan muiden kulttuurien välisestä vuoropuhelusta kiinnostuneiden toimijoiden kanssa. Toimintakauden avajaisten ohella vietämme myös läksiäisiä, sillä koordinaattorimme Anu siirtyy tutkijaksi Beirutiin kesäkuun alussa. Avajaisissa tapaatte myös Anun sijaisen, joka tulee esittäytymään ensimmäistä kertaa. 

Summary of the program in English

Alustava ohjelma

Kuljetus Koivusaaren metroasemalta Hanasaareen

11:30 Lounas

12:30 Toimikauden avajaiset alkavat (Kullager-huone)

Tia Kangaspunta: Mitä Suomessa, muualla Euroopassa ja Välimeren eteläpuolella ajatellaan erilaisuudesta, tasa-arvosta, lasten kasvatuksesta ja radikalisoitumisen ehkäisystä?

Intercultural Trends -raporttin laatimiseen osallistunut Konrad Pedziwiatr analysoi puolalaisten suhtautumista Välimeren eteläpuolisista maista tuleviin maahanmuuttajiin ja Euro-Välimeri-dialogiin. Lue lisää.

13:30 Työpajat:

1) Nuorten haitallisen radikalisoitumisen ehkäiseminen.

2) Millaisia kansalaisia kasvatamme?

3) Kohtaamiset ja medialukutaito stereotypioita purkamassa.

14:15 ohjattu verkostoituminen, kahvi

14:45 minityöpaja: MED foorumin ohjelman suunnittelua pienryhmissä.

15:15 Mitä sinä haluat Suomen verkoston tekevän? Anna palautetta!

15:45 Loppukoonti

Kuljetus takaisin Koivusaaren metroasemalle.

Voit katsoa tarkemmat ohjelmatiedot täältä.

Ilmoittautuminen on päättynyt!

Verkostotapaamiseen voivat osallistua jäsenet sekä muut Euro-Välimeri-dialogia tekevät järjestöt tai yksilöt. Suomen verkosto maksaa jäsenilleen yhden edustajan matkakulut Suomessa julkisia kulkuvälineitä käyttäen. Tapaamiseen voi kuitenkin osallistua useampikin edustaja yhdestä järjestöstä. 


Takaisin tapahtumakalenteriin